I Stockholm igen…med sjungande flygvärdinna.

Jag har bara hunnit hem till Umeå och packa om väskan så är jag i Stockholm igen en gång. Det är sådana tider nu helt enkelt. I fredags var det konferens med Grenutvecklingsansvariga inom hopp och friidrottsgala.

Under hemmadygnen har jag hunnit både ringa och prata med alla utom en, som inte verkar vara kontaktbar just nu, av mina aktiva och bestämt när vi kör kick off med hela gänget senare i veckan. Har också hunnit köra träning med några inklusive köra ett caféhäng med en av dem. Bara så att de vet. Coach är tillbaka i stan och nu börjar färden mot 2012.

image

 

Syftet med denhär trippen till Stockholm är att göra en arbetsdag, och kväll, med skribenterna till det nya tränarutbildningsmaterialet som kommer ut lite senare i höst. Vi skall ”sno” ihop utbildarutbildningen till detta material är det tänkt. Dvs manus för de utbildare som skall utbilda Sveriges friidrottstränare förhopningsvis under ett antal år utifrån den bok som vi har satt samman.

Så det är ytterligare en hotellnatt med med möten både ikväll och sedan heldag i morgon som gäller.

Resan hit var intressant. Flög med SAS, som i sig ínte är något märkvärdigt. Utan det nya greppet var bemötandet av flygvärdinnorna. När vi gick inför landning i Stockholm så tackade flygvärdinnan i vanlig ordning för att vi hade flygit med SAS och hoppades att resan hade varit bra och att vi snart skall ses igen. Därefter kom det intressanta.

Hon gav oss några uppmuntrande ord om att leva ett positivt liv och se möjligheterna med varje möte och dag. Varefter hon sjöng en liten sång, akapella, med dessa positiva ord som ett tema. Jag upfattade inte vem som hade skrivit sången eller dikten men det var ett mycket överraskande och positivt inslag på denna rutinresa.

Undrar om det var något som denna flygvärdinna bara fick för sig att göra eller om det är en ny strategi från SAS eller vad som var bakgrunden till denna positiva vitamininjektion.

Jag blev mycket positivt överaskad av detta tilltag och framför allt blev jag glad.

Oberoende vad som var bakgrunden till denna flygvärdinnesång så har de min röst.

Mera sådant. Det skapar en gladare och positivare värld.

2 kommentarer Lägg till din

  1. Liv skriver:

    Nu vill jag också flyga med SAS! Bokade julresan med Norwegian, och det snålbolaget har till och med börjat ta betalt för bagaget… Nej, tacka vet jag gamla hederliga Svenska bolag!

  2. JB skriver:

    SAS behöver börja sticka ut igen. Deras flygplan börjar kännas lite sunkiga i jämförelse med många andra flygbolag numera. Norskarna, balterna och även ryssarna har haft fräschare plan på senare år.

    Att sjunga lite var en bra grej. Kul om något företag återupptäcker att lite vanlig hederlig service och personlig touch på saker och ting kan ta en ganska långt för att locka och behålla kunder.

    Jag har varit med om en liknande grej för ca 10 år sedan i Spokane, Usa.
    Flygvärden (tror att det heter så) körde en lysande improviserad stand up comedy i väntan på att man redde upp några tekniska problem som planet hade. Han körde också en frågesporttävling som en del i stand upen. Den avgörande frågan var hur många liter/gallon målarfärg behövdes för att måla det plan vi satt på.
    Vinnaren vann en säck (2 kg) chilinötter.

    Fantastiskt roligt. En timmes extra väntan i planet gick snabbt och ingen tänkte på att väntan berodde på att planet hade tekniska problem, vilket sällan brukar vara upplyftande, under flygturen till Seatle.
    Har aldrig varit på ett flyg där så många människor har varit så glada som denna flygtur.
    Så förhoppningsvis var det ingen engångsföretelse utan SAS blir det ”sjungande flygbolaget”

Lämna en kommentar